Maakt duurzaam leven bereikbaar

Groen Geld Advies is een toonaangevend en onafhankelijk adviesbureau, met verschillende vestigingen in de Zaanstreek en Amsterdam. Juist door onze onafhankelijkheid, zijn wij in staat om de wensen van de klant centraal te stellen en hem/haar vanuit de persoonlijke situatie, te voorzien van het best passende advies.

Onze dienstverlening is met name gericht op de particulier, de vrije beroeper (specialisatie: (para-)medische professionals zowel zelfstandig als in loondienst), de DGA, ZZP’er, ondernemingen en stichtingen.

Met ons team van enthousiaste medewerkers, met ieder een eigen deskundigheid en specialisatie, kunnen wij de klant optimaal adviseren en begeleiden gedurende het gehele financiële traject.
Onze aandachtsgebieden zijn: Financiële Planning, Hypotheekadvies,
Vermogensadvies, Pensioenadvies en Estate Planning.

Groen Geld Advies is aangesloten bij de AFM en het KiFiD (Klachteninstituut Financiële Dienstverlening).

Harald-Balder Partner Groen Geld Advies Financieel Planner
Harald Balder

Maak een afspraak!

Hoe kunt u ons bereiken?

GroenGeldAdvies:

Volg ons op social media

Online melden

Bel ons

Wat wordt jou volgende stap?

Veel gestelde vragen

Een energielabel is een classificatie die aangeeft hoe energiezuinig een huis of een bedrijfspand is. Het label is geschaald van klasse A tot G, waarbij energielabel A het zuinigst is en G het minst. Op het energielabel staat niet alleen de classificatie, maar ook advies over welke energiebesparende maatregelen je kunt nemen om het label te verbeteren.

Een energielabel is sinds 1 januari 2021 verplicht voor alle woningen en bedrijfspanden (of andere utiliteit) die te koop of te huur worden aangeboden. Het is voor bedrijfspanden sinds 1 januari 2023 verplicht om minimaal Energielabel C te hebben. Zonder label kan er voor particulieren een boetebedrag van €435 opgelegd worden en €870 voor bedrijven. Daarbij kan het ook nuttig zijn voor huiseigenaren die hun energieverbruik willen verminderen.

Het energielabel geeft aan hoe goed een woning is geïsoleerd (het isolatieniveau) en geeft advies over hoe het dak, vloeren en ramen van een woning optimaal geïsoleerd kunnen worden (de streefwaarden).

Ja, onze energielabels zijn de definitieve energielabels die je nodig hebt voor de verkoop van je woning. Daarbij dient het energielabel al opgenomen te worden bij de advertentie (als het een openbare verkoop betreft) zoals Funda.

De eigenaar van het pand is altijd verantwoordelijk voor het energielabel. Als huizeneigenaar ben je dat dus zelf. Huur je een woning of bedrijfspand? Dan is de verhuurder verantwoordelijk. In sommige gevallen, zoals bij scholen, is de gemeente soms eigenaar van een pand. De gemeente is dan ook verantwoordelijk voor het aanvragen en in orde hebben van het energielabel.

De tijdsduur van een inspectie is afhankelijk van de grootte van de woning, dit kan variëren van 30 tot 90 minuten.

Ja, je kunt tot 5 werkdagen van tevoren kosteloos je afspraak annuleren.

Je ontvangt binnen 5 dagen na de inspectie het energielabel.

Het energielabel is 10 jaar geldig.

Direct
contact met
één van onze
adviseurs