Maakt duurzaam leven bereikbaar

Kan ik een groene hypotheek krijgen?

Groen Geld Advies helpt je bij het afsluiten van een groene hypotheek. Die is voordelig, want je krijgt een duurzame korting op je hypotheekrente. Veel geldverstrekkers bieden een groene hypotheek aan. Deze kun je afsluiten voor een nieuwbouw woning die energie neutraal is gebouwd. Als je een bestaand huis koopt dan ligt dat anders.

Als je een bestaand huis koopt kom je niet in aanmerking voor een groene hypotheek. Tenzij je een Groenverklaring kunt overleggen. Met deze verklaring toon je aan hoe energiezuinig je woning is. Als deze zuinig genoeg is kun je wel een groene hypotheek afsluiten.

Hoe moet dat? Als je energie besparende maatregelen treft met je hypotheek, dan kun je lenen tot 106 % van de waarde van je woning. Zo kun je ook je huidige hypotheek oversluiten naar een groene.

Wat wordt jou volgende stap?

Verduurzaam je woning
slim en effectief

Als jij onafhankelijk advies wenst over het verduurzamen van je woning waar begin je dan? Koop je dan gelijk een warmtepomp of ga je eerst kijken welke duurzame investering het meest rendeert op jouw woning? Je kunt een euro maar 1 keer uitgeven. Dus maak een plan voor nu en de toekomst: in welke volgorde pak jij je woning aan. Net zoals een bouwkundige keuring een leidraad kan zijn voor toekomstig onderhoud kan een woningscan jou helpen een verduurzaam-plan op te stellen. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat en hoe je lagere energielasten een extra lening ruimschoot kunnen compenseren maak dan een afspraak. En duurzaam advies begint online!

zonnepanelen dak

Jouw gids naar een
energieklasse A woning

De overheid heeft ten doel gesteld dat geen woning nog een energieklasse E meer heeft. Dat betekent voor mensen met een oudere woningen dat verduurzamen verplicht is. Hoe ga je je huidige huis verduurzamen? Waar begin je? Is er sprake van subsidie? En waar moet je verduurzaming dan aan voldoen? Begin je aan je dak? De fundering? Isolatie? Ramen? Welke investering levert het meeste rendement op? Allemaal vragen waar iedereen mee te maken krijgt.

 

zonnepanelen dak

Direct
contact met
één van onze
adviseurs