Groen Geld Advies logo transparant

Maakt duurzaam leven bereikbaar

Kan ik een groene hypotheek krijgen?

Groen Geld Advies is een gespecialiseerd bedrijf dat mensen helpt bij het afsluiten van een groene hypotheek. Een groene hypotheek is een financiële oplossing voor mensen die duurzame aanpassingen aan hun woning willen financieren. Deze aanpassingen kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het plaatsen van zonnepanelen, het isoleren van je woning of het vervangen van ramen en deuren door duurzame alternatieven.

Door deze duurzame aanpassingen bespaar je niet alleen op je energierekening, maar draag je ook bij aan een duurzamere wereld. Bovendien kan het waarde toevoegen aan je woning en kun je in sommige gevallen gebruik maken van fiscale voordelen. Het afsluiten van een groene hypotheek is dan ook een verstandige keuze voor mensen die hun steentje willen bijdragen aan een duurzame toekomst.

Wij zijn er om mensen te helpen bij het maken van de juiste keuze voor hun groene hypotheek. Onze financiële adviseurs kijken samen met jou naar de verschillende aanbieders en voorwaarden en bepalen welke hypotheek het beste bij jouw situatie past. Daarbij kijken we niet alleen naar de financiële aspecten, maar ook naar de duurzame en milieuvriendelijke kant van de zaak.

Het afsluiten van een groene hypotheek is vaak niet veel anders dan het afsluiten van een gewone hypotheek. Veel geldverstrekkers bieden tegenwoordig groene hypotheken aan en deze zijn vaak voordelig omdat je een duurzame korting krijgt op je hypotheekrente. Als je een nieuwbouwwoning koopt die energieneutraal is gebouwd, dan kun je zonder problemen een groene hypotheek afsluiten.

Als je echter een eerder gebouwde woning koopt, kom je niet zonder meer in aanmerking voor een groene hypotheek. Je moet dan namelijk een Groenverklaring overleggen, waarmee je kunt aantonen hoe energiezuinig je woning is. Als je woning zuinig genoeg is, kun je wel een groene hypotheek afsluiten.

Het treffen van energiebesparende maatregelen met je hypotheek kan je helpen om tot 106% van de waarde van je woning te lenen. Op deze manier kun je ook je huidige hypotheek oversluiten naar een groene hypotheek. Neem daarom gerust contact op met Groen Geld Advies voor meer informatie en advies over het afsluiten van een groene hypotheek. Samen werken we aan een duurzame toekomst!

Wat wordt jouw volgende stap?

Groen Geld Advies blad
Groen Geld Advies vrouw op poef

Wat kan GroengeldAdvies
voor jou betekenen?

Als jij onafhankelijk advies wenst over het verduurzamen van je woning waar begin je dan? Koop je dan gelijk een warmtepomp of ga je eerst kijken welke duurzame investering het meest rendeert op jouw woning? Je kunt een euro maar 1 keer uitgeven. Dus maak een plan voor nu en de toekomst: in welke volgorde pak jij je woning aan. Net zoals een bouwkundige keuring een leidraad kan zijn voor toekomstig onderhoud kan een woningscan jou helpen een verduurzaam-plan op te stellen. Wil je weten hoe dat in zijn werk gaat en hoe je lagere energielasten een extra lening ruimschoot kunnen compenseren maak dan een afspraak. En duurzaam advies begint online!

De overheid heeft ten doel gesteld dat geen woning nog een energieklasse E meer heeft. Dat betekent voor mensen met een oudere woningen dat verduurzamen verplicht is. Hoe ga je je huidige huis verduurzamen? Waar begin je? Is er sprake van subsidie? En waar moet je verduurzaming dan aan voldoen? Begin je aan je dak? De fundering? Isolatie? Ramen? Welke investering levert het meeste rendement op? Allemaal vragen waar iedereen mee te maken krijgt.

Direct
contact met
één van onze
adviseurs